Base
200g biscuits secs
80g beurre
Réduire les biscuits en poudre. Mélanger avec le beurre. Etaler pour un cercle à mousse de 20cm
de diamètre. Placer le cercle à mousse beurré.
Appareil à Cheesecake
150g oeufs
135g sucre
2 sachets de sucre vanillé
400g fromage frais à tartiner
Préchauffer le four à 160°c en chaleur traditionnelle. Mélanger tous les ingrédients et verser sur le
biscuit. Cuire 40 minutes.
Nappage citron
1 oeuf
50g sucre
30g jus de citron jaune
Un peu de beurre
Porter les ingrédients à ébullition puis ajouter le beurre. Verser sur le cheesacake. Placer au four à
160°c pendant 10 minutes. Laisser refroidir puis placer au réfrigérateur. Décercler.
Nappage
50g sucre
40g eau
Porter à ébullition et napper le cheesecake.
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Ingredients
For the biscuit
200g / 7 oz crushed biscuits
80g / 2.8 oz unsalted butter
Cream the butter then add the crushed biscuits. Spread over baking parchment and cut out a 20cm/8in circle.
For the filling
150g / 5.3 oz eggs
135g / 4.7oz caster sugar
1 tbsp vanilla-flavored caster sugar
400g / 14 oz cream cheese
Preheat the oven to 160°c / 325°F / Gas 3. Mix all the ingredients and pour into the mould, over the biscuit. Bake for 40 minutes.
Lemon layer
1 egg
50g / 1.8 oz caster sugar
30g / 1oz freshly squeezed lemon juice
1 tsp unsalted butter
Bring all the ingredients to a boil then add the butter. Pour over the filling. Put back in the oven at 160°c / 325°F / Gas 3 for 10 minutes. Leave to cool then put in the fridge. Remove the mould.
For the glaze
50g / 1.8 oz caster sugar
40g / 1.4 oz water
Bring to a boil then brush the top of the cheesecake.
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