Ingrédients
Pâte sablée
290g farine
90g sucre glace
30g poudre d'amandes
150g beurre
1 oeuf
Mélanger tous les ingrédients. Filmer. Réserver au frais. Etaler et foncer un cercle de 26cm.
Crème d'amandes
60g sucre glace
60g poudre d'amandes
60g beurre
1 oeuf
1 cac rhum ambré
Mélanger tous les ingrédients. Garnir le fond de tarte avec 2/3 de la préparation.
Fruits en conserve : abricots, poires, griottes....déposer sur la crème d'amandes.
Préchauffer le four à 180°c en chaleur ventilée. Cuire 50 minutes à 1 heure.
Télécharger la recette
----------------------------
Ingredients
Shortcrust pastry
290g/10.2oz wheat flour
90g/3.2oz powdered sugar
150g/5.3oz unsalted butter
30g/1.05oz almond powder
1 egg
Combine all the ingredients. Wrap in cling film. Chill for two hours. Line a buttered/greased 26cm/10in ring mould.
Almond cream
60g/2.1oz almond powder
60g/2.1oz powdered sugar
60g/2.1oz unsalted butter
1 egg
1 tsp dark rum
Mix all the ingredients. Pour 2/3 of the mixture into the crust. Arrange different pieces of fruit over the cream. Bake for 50 minutes / 1 hour at 180°c/356°F/Gas 4.
Download the recipe